TP-Link pairen

Geachte heer, mevrouw,

Uw SolarEdge omvormer heeft de connectie met internet verloren. Allereerst is het belangrijk om uw omvormer te controleren of deze nog energie opwekt.
U kunt dat doen door de display te controleren of te controleren of het groene lampje onderaan de omvormer nog brandt. U kunt deze controle alleen uitvoeren als de zon schijnt.
Als de opbrengst in de display wordt weergegeven en/of het groene lampje continue brandt wordt er wel energie opgewekt alleen niet doorgegeven aan de monitoring (de app)De communicatie problemen tussen internet en omvormer worden vaak veroorzaakt doordat de TP-Link de internet verbinding heeft verloren. Deze kunt u zelf herstellen.

Eerst dit proberen
Zowel bij de omvormer als bij de router zit een adapter van TP-Link. Deze kunt u een minuut uit het stopcontact halen en ze vervolgens weer terug plaatsen. Controleer of de verbinding is herstelt
Op de TP-Link zitten drie lampjes:
  1. Het bovenste lampje geeft aan dat de TP-link adapter op het stroomnetwerk is aangesloten.
  2. Het middelste lampje geeft de connectie weer.
Op het moment dat beide lampjes continue branden, hebben de beide adapters elkaar weer gevonden en is de verbinding hersteld.

Opnieuw pairen
In een enkel geval is bovenstaande niet voldoende, dan kunt u de volgende stappen ondernemen:
  1. Plaats beide TP-Link adapters bij elkaar in de buurt in een stopcontact;
  2. Wacht tot de bovenste lampjes branden;
  3. Druk 1 x op het knopje onder de lampjes, op beide adapters;
  4. Wachten tot de middelste lampjes continue branden;
Branden de middelste lampjes continue, dan hebben de adapters elkaar gevonden en kunt u ze weer op de originele plek in het stopcontact steken. De netwerkkabeltjes van de omvormer en router er
weer in steken.

Oorzaken:
Er zijn drie bekende oorzaken waarom de verbinding soms wegvalt of niet meer mogelijk is:
U kunt in uw huis/bedrijf maar gebruik maken van één merk powerline of extender. E2-Energie bruikt standaard TP-Link. Verschillende merken storen op elkaar.
De TP-Link adapters moeten op dezelfde fase zijn aangesloten. Bij een drie-fase aansluiting geeft dat problemen als de TP-Link adapters op verschillende fases worden aangesloten
Het bereik van de TP-Link is beperkt. Met name bij het plaatsen van een TP-Link in de schuur geeft dit problemen.